We wtorek 14 listopada uczniowie klasy 4 U, 3C oraz 2BK pod opieką pani Marty Książek i pana Szymona Przystupy uczestniczyli w dużym projekcie “Międzypokoleniowe spotkania przy stole ze zdrową i lokalną żywnością” w ramach projektu mieliśmy okazję przygotować fingerfood z wykorzystaniem lokalnych surowców.
Przygotowaliśmy kilka smakowitości tj. sałatkę z serami lokalnymi z gruszka, miodem leśnym i orzechem laskowym, pstrąg wędzony w galarecie z agrestem i salsefia, pana cotta z dyni z miodem leśnym i kruszonką z piernika, kanapka na chlebie karkonoskim z paprykarzem z pstrąga w kremie chrzanowo – kaparowym oraz ciasto drożdżowe z kruszonką wg przepisu z książki “Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy”
Wszystko to działo się podczas II Gali Marki Lokalnej – Skarby Ducha Gór. Organizatorem przedsięwzięcia była Lokalna Grupa Działania Partnerstwo Ducha Góra.
Dziękujemy za zaproszenie i możliwość udziału w tak ciekawym przedsięwzięciu.