27 maja 2025r. w ZSTiB „Handlówka” odbyły się warsztaty gastronomiczne pod wspaniałym okiem szefa kuchni Pałacu Brunów Mateusza Szpytmy, który także jest nauczycielem praktycznej nauki zawodu w naszej szkole.
Wspólnie z grupą Włochów z Taurisano nasz szef kuchni stworzył:
-tatar wołowy z suszonymi chabrami i oliwą lubczykową oraz pilowaną czerwoną cebulą,
– pierogi z farszem z mięty, sera białego i pieprzu kolorowego,
– pierś z kurczaka z musem szałwiowym, szparagami i kiszonym czarnym bzem
– sernik truskawkowy z musem truskawkowym
W trakcie pracy atmosfera była cudowna, pełna zaangażowania i wytrwałości , a efekty pracy zostały uwiecznione na zdjęciach
Dziękujemy Fundacji „Aktywni XXI” za możliwość przeprowadzenia tych warsztatów – było międzynarodowo i międzypokoleniowo









